Stručna radionica: „Periodizacija u sportu: zanat, znanost, umjetnost“

CIRSP logo bw

Ususret naslovu Europske regije sporta, koji je Osječko-baranjska županija dobila za 2024. g. i važnosti stručnog kadra u sportu (trenerskog rada), Hrvatski olimpijski odbor, Centar za istraživanje i razvoj vrhunske sportske pripreme (CIRSP - HOO) i Kineziološki fakultet u Osijeku organiziraju stručnu radionicu za najkvalitetnije trenere s područja Osječko-baranjske županije.

 

Stručna radionica je prethodnica osnivanja područnog ureda Centra za istraživanje i razvoj vrhunske sportske pripreme u Osijeku za područje Regije Slavonija i Baranje (na području RH osnovana su do sada dva Centra i to u Zagrebu i Splitu). Namjera je prije osnivanja područnog ureda CIRSP-a u Osijeku, a u sklopu stručne radionice, okupiti relevantni stručni kadar koji djeluje na području Osječko-baranjske županije.

CIRSP je mobilni i agilni sustav podrške sportskim stručnjacima koji svoje usluge pruža tamo gdje žive i pripremaju se hrvatski vrhunski sportaši. CIRSP se sastoji od centralnog ureda u Zagrebu i regionalnih ureda koji će se osnivati u Splitu, Rijeci i Osijeku, ali, prema potrebi i u drugim regionalnim sportskim centrima u Republici Hrvatskoj.

Predavač (ujedno i ravnatelj CIRSP-a) je prof. dr. sc. Igor Jukić, a tema koju će predstaviti okupljenima biti će: - „Periodizacija u sportu: zanat, znanost, umjetnost“.

Stručna radionica će se održati u Osijeku u utorak, 26. rujna 2023. g., a u sklopu Europskog tjedna sporta.

Foto: cirsp.hr