Uspješna karijera nakon sportske karijere - sustav podrške u zapošljavanju sportaša na lokalnoj i regionalnoj razini

1 karijeraU utorak, 21. veljače 2023. godine, se u VIP salonu Nastavno sportske dvorane Gradski vrt u Osijeku održao okrugli stol - panel rasprava u sklopu projekta "Uspješna karijera nakon sportske karijere - sustav podrške u zapošljavanju sportaša na lokalnoj i regionalnoj razini" u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora i suorganizaciji Zajednice osječkog sporta i Športske zajednice Osječko-baranjske županije.

Karijerni centar za sportaše, koji djeluje pod Hrvatskim olimpijskim odborom, provodi niz stručnih skupova u Republici Hrvatskoj kako bi pomogao bivšim i sadašnjim sportaima tijekom i/ili nakon završetka sportske karijere. Osim toga, cilj Karijernog centra je utvrditi mogućnosti stjecanja praktičnog iskustva i znanja sportaša, ovisno o izboru studija i profesiji nakon obrazovanja, tijekom i/ili nakon sportske karijere, a za što je potrebno osigurati veću poslovnu fleksibilnost i prilagodbu s obzirom na obveze u sportu i želje mogućih poslodavaca.

Uvodnu riječ su dale predsjednica Komisije za dual karijeru, Romana Caput-Jogunica te voditeljica Karijernog centra, proslavljena olimpijka, Snježana Pejčić. Na panel raspravi sudjelovali su proslavljeni bivši sportaši, a sada aktivni poslovni i poduzetni ljudi Mirna Rajle Brođanac, Robert Seligman, Vedran Zrnić i Marko Babić, kao i Robert Pospišil, Alen Nađsombat te Ivana Maltašić uz moderatora Maria Mihića koji je aktivno uključivao slušatelje - aktivne i bivše sportaše i sportske djelatnike s područja Osječko-baranjske županije.