6. Međužupanijski susreti

meduzupanijski sportski susreti

10. studenoga 2023. godine, u Sportskoj dvorani Kostrena održali su se 6. Međužupanijski sportski susreti. Projekt je to koji ima u cilju jačanje međusobne suradnje, razmjenu iskustva i znanja te sportsko nadmetanje mladih sportaša.

Ove su godine Međužupanijski sportski susreti održani u organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije, a osim domaćina na rukometnom turniru nastupile su selekcije Istarske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Osim turnira u rukometu za dječake rođene 2008. i mlađe, u sklopu programa održao se radni sastanak delegacija na kojemu se razgovaralo o aktualnim temama od interesa županijskih zajednica sportova.

Turnir su kratim pozdravnim govorom otvorili Veljko Karabaić, predsjednik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i gospodin Hrvoje Balen, direktor HOO Ureda za programe na lokalnoj razini. U polufinalnim susretima selekcija Osječko-baranjske županije bila je bolja od Primorsko-goranske županije 21:18, dok je Istarska županija pobijedila Vukovarsko-srijemsku rezultatom 29:21. Utakmicu za 3. mjesto vršnjake iz Vukovarsko-srijemske županije pobijedili su predstavnici Primorsko-goranske županije rezultatom 21:14. Finalna utakmica ponudila je pregršt dobrih poteza i neizvjesnosti, pa je pitanje pobjednika odlučeno tek u zadnjom minuti susreta. S(p)retniji su bili rukometaši Osječko-baranjske županije pobjedivši selekciju Istarske županije rezultatom 22:21.

Ovim putem se zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu i veselimo se novim Susretima kada će Osječko-baranjska županija biti domaćin kako bi i na taj način obilježila naslov Europske regije sporta za 2024. godinu.

Foto i tekst: Zajednica sportova Primorsko-goranske županije