Održan 8. Baranjski Ferivi polumaraton

8 baranjski 1

U subotu, 23.9., održan je 8. Baranjski Ferivi polumaraton.

 

Dvorac Tikveš silom prilika (zbog mjera suzbijanja afričke svinjske kuge) zamijenio je prijemni centar JU PP Kopački rit i pokazao se kao pun pogodak!

Kiša nije spriječila 400-tinjak trkača na utrkama polumaratona, štafete, utrke građana i dječjim utrkama da se odluče u subotnje jutro doći sa svojim prijateljima i obitelji ispratiti ovogodišnji Baranjski Ferivi polumaraton na novoj lokaciji i uvjeriti se da je - sve po starom. Vrhunska organizacija u režiji AK Slavonija-Žito sa suradnicima i partnerima održala je ljestvicu očekivanja visokom te pokazala da promjena lokacije ne predstavlja problem.

Trkačima i sudionicima nije smetala kiša koja je počela jače padati tek nakon završetka cijelog ceremonijala, tako da zapravo nije predstavljala problem. Sudeći po reakcijama trkača na cilju - bilo je idealno! 

Polumaraton je najbrže istrčao Matija Crnković (Maratonski klub Hrvatski sokol Osijek) u vremenu od sat, 14 minuta i 58 sekundi. Iza njega su ciljem utrčali Zrinoslav Kekez (1:15:20) i Vatroslav Haramustek (1:16:29). U ženskoj konkurenciji pobijedila je redovita sudionica (i pobjednca) slavonsko-baranjskih polumaratona, Mađarica Tünde Szabo s vremenom 1:23:07. Druga je bila Silvia Šimunović (1:23:58), a treća Marija Vrajić (1:27:32).
Utrku građana na 5 km najbrže je odradio Matej Ugarković (17:56), ispred Antonija Žunića (18:15) i Nikole Busića (18:17). Kod žena utrka građana prošla je u znaku Doroteje Santi (20:27), koja je u cilj ušla ukupno četvrta, odmah iza najboljeg trojca trkača. Iza Doroteje ostale su Ela Đelatović (21:16) i Barbara Njirić (26:11). Štafetu, 3x5 km, najbrže su odradili trkači iz Knina - Ivan Pindrić, Jasmin Nekić i Dora Mlinarić.