Održana stručna radionica pod vodstvom prof. Igora Jukića

U sklopu Europskog tjedna sporta, a ususret naslovu Europske regije sporta 2024., u prostorijama Kulturnog centra u Osijeku je održana stručna radionica za najkvalitetnije trenere klubova s područja Osječko-baranjske županije.

Najkvalitetniji stručno-trenerski kadar s područja Osječko-baranjske županije okupio se po prvi puta na jednom mjestu, uz moderatora Dubravka Ižakovića, glavnog tajnika Športske zajednice Osječko-baranjske županije i predavača/voditelja prof. dr. Igora Jukića, ravnatelja CIRSP-a (Centra za istraživanje i razvoj vrhunske sportske pripreme) u utorak, 26.9., u Osijeku. Radionica je zapravo poslužila kao inicijalno okupljanje najkvalitetnijih trenera s područja Osječko-baranjske županije i prethodnica osnivanja područnog ureda CIRSP-a u Osijeku.

Tijekom nešto više od sat vremena radionice predstavljena je ideja funkcioniranja i rada CIRSP-a, kao i mogućnosti unaprijeđenja zdravlja/prevencije, kondicijske i psihološke pripreme, oporavka i životnog stila sportaša, analize sporta i sportske pripreme, identifikacije talenata i dugoročne sportske pripreme. Radionica je bila interaktivna te je protekla uz uključivanje prisutnih trenera i poticanje dijaloga o aktualnim pitanjima pojedinih, specifičnih tema i izazova s kojima se susreću treneri timskih i individualnih sportova prilikom priprema sportaša i ekipa za trening, utakmicu ili natjecanje. 
Ako je suditi prema prvoj radionici, u Osijeku će CIRSP biti od iznimnog značaja za unaprijeđenje svih segmenata sportskog treninga i često ćemo imati priliku ugostiti profesora Jukića i njegove suradnike te će stručno-trenerski kadar Osječko-baranjske županije imati priliku unaprijediti svoje znanje.

Kao zaključak cijelog okupljanja i radionice citiramo prof. Zdenka Kordija, sportskog direktora ŽRK Osijek: "Ovo je najbolja stvar koja se ikada dogodila za sport naše županije."

Više o samom Centru možete pročitati na njihovoj službenoj stranici: https://cirsp.hr/