Završena konferencija o rukometu "Handball Talks"

Handball Talks 4

Projekt rukometnog portala Balkan Handball - Handball Talks, konferencija o rukometu ove se godine održala u Našicama u suradnji sa RK Nexe.

 

Okupilo se više nego ugledno rukometno društvo iz cijele regije i u 2 dana održavanja različitih panela može se reći da je konferencija - pun pogodak.
Prvog dana održano je ukupno šest panela na kojima se raspravljalo o izazovima trenera, kakva je budućnost mladih rukometaša, je li agent osmi igrač, kako će izgledati RK NEXE u budućnosti kroz projekt RK NEXE 2.0. Uz trenera RK NEXE (Branko Tamše), na panelu su sudjelovali i Alem Toskić (RK Celje Pivovarna Laško), Toni Čolina (RK Izviđač Agram), Slavko Goluža i Vladan Matić (RK Metaloplastika) te su govorili o rukometnim trenerima današnjice. Očekivano najveći interes publike izazvao je i panel „Priče iz svlačionice“ na kojem su gostovali nekadašnji vrhunski igrači Ivano Balić, Igor Vori, Mirza Džomba i Marko Vujin. Rukometne legende osvrnule su se na svoje rukometne dane, trenutne izazove koji čekaju mlade rukometaše te konstatirali kako nedostaje magije u današnjem rukometu. Posljednji današnji panel bila je prezentacija projekta RK NEXE 2.0, odnosno vizije razvija RK NEXE. Sudionici panela bili su predsjednik kluba Josip Ergović, izvršni direktor Igor Bušljeta i sportski direktor Vedran Zrnić. 

Drugi dan su na rasporedu bila tri vrlo zanimljiva panela. O novim rukometnim generacijama i novim pristupima u radu s klincima govorili su Vladan Jordović (PIK Seged), Matko Zrilić (RK Maksimir Pastela), Nikola Maksimović (RK Novi Beograd) i Goran Đorgonovski (Rakomet za sekoe dete), a posebno je zanimljiv bio panel pod nazivom „Rukomet u medijima – Zašto nas ima/nema“. Uz iznimne medijske djelatnice Simonu Margetić (EHF) i Jelenu Bagarić (EHF), o problematici i nedostatku rukometa kao sporta u medijima govorio je i glavni urednik i vlasnik portala “Balkan Handball” i idejni začetnik ove hvale vrijedne konferencije Žika Bogdanović, koji je bio više nego zadovoljan odličnom organizacijom i podrškom koju mu je pružio RK NEXE u organizaciji i realizaciji konferencije.

Više o temi možete pronaći na poveznicama:
https://www.balkan-handball.com/projekti/prvi-utisci-sa-handball-talks-u-nasicama-fenomenalna-stvar/

https://www.rknexe.hr/news/zavrsen-je-program-prvog-dana-konferencije-handball-talks-u-nasicama

Foto i tekst: RK Nexe i Balkan-handball.com