Završeno Europsko prvenstvo u gađanju letećih meta

EP 4

Osječki Pampas ponovno bio streljački centar Europe. Od 11. do 26. rujna održalo se EP u gađanju letećih meta, a nastupilo je preko 400 natjecatelja iz više od 40 zemalja.

Hrvatski predstavnik, Giovanni Cernogoraz osvojio je zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji što mu je bilo ukupno 10. zlatno odličje u karijeri, a drugi put naslov prvaka Europe!
Osim Hrvatske, zlatne medalje su osvajali predstavnici V. Britanije i predstavnice Finske (kod seniora), kao i Italija u trap mix-u. Dok je u pojedinačnoj konkurenciji zlato osvojila Portugalka Maria Ines Coelho de Barros, čime je potvrdila i nastup na OI u Parizu 2024. godine.
U juniorskoj konkurenciji Italija se okitila sa zlatnom medaljom u muškoj i ženskoj konkurenciji timskog trapa, kao i u mix trapu. Muško pojedinačno zlato otputovalo je u Rumunjsku, dok je u ženskoj konkurenciji najviše uspješnih hitaca imala predstavnica Španjolske.

Čestitamo GSD Osijek 1784 na još jednoj sjajnoj organizaciji velike sportske priredbe i promociji sporta, grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Foto: https://www.facebook.com/GSD.Osijek.1784?locale=hr_HR